Skip to main content
Un mitjà per la lluita de classes

Ordre de cerca i captura contra Dani Gallardo



6 de març de 2024

L’Audiència de Madrid ha dictat avui una ordre de cerca i captura contra Dani Gallardo després que el jove no hagi entrat de forma voluntària a presó. Està condemnat per desordres públics i atemptar.

Els fets pels quals el jove represaliat està condemnat es remunten a la tardor del 2019 en el marc de les protestes a Madrid contra la sentència del Procés. Dani Gallardo ja va passar tretze mesos en presó provisional, però va ser alliberat perquè la sentencia contra ella encara no era ferma.
Dani Gallardo i el seu grup de suport sempre han defensat que aquest procés judicial es basa en un muntatge policial. Les versions dels agents estan plenes de contradiccions. De fet, l’informe mèdic presentat per l’agent suposadament agredit estava elaborat prèviament al moment de la detenció de Gallardo.

Aquest empresonament suposa un correctiu exemplificant dut a terme per l’estat com a resposta per l’agitació social suscitada per la sentència del Procés. El muntatge contra Dani Gallardo posa sobre la taula la necessitat que té la burgesia de soscavar qualsevol forma de mobilització i oposició política que sobrepassi els canals establerts per les seves institucions.


Contingut relacionat