Skip to main content
Un mitjà per la lluita de classes

L’Obrera amb data oberta



23 de gener de 2024

El centre social l’Obrera de Sabadell està en risc imminent de desallotjament. En un comunicat publicat ahir, 22 de gener, el col·lectiu explicava que el jutjat de primera instància número 6 de Sabadell ha emès una ordre de desallotjament amb data oberta contra ells. Així doncs, els Mossos d’Esquadra poden presentar-se en qualsevol moment per restituir l’ús capitalista d’aquest espai.

Aquest centre social ja va resistir un intent de desallotjament el passat 6 de novembre del 2023 quan el suport mostrat pel proletariat sabadellenc i d’arreu fou tan massiu que la policia ni tan sols es va presentar. El col·lectiu expressa al seu comunicat que «aquell dia tothom va entendre una lliçó: amb les mateixes eines, no ens aconseguirien desallotjar». I així ha estat: el nou embat de la propietat pren la forma de data oberta per soscavar la capacitat de resistència de l’Obrera.
L’Obrera, des de la seva conformació l’any 2015, ha estat bressol de diferents iniciatives que s’han integrat en el bullici i la vida social proletària de la ciutat. El Gimnàs Popular Rukelii la Madrassetaen són el principal exemple. De la mateixa manera, durant aquests anys el model militant associat a aquesta activitat política ha inspirat moltes esferes militants amb vocació socialista.

«No pararem fins que tinguem una Obrera a cada barri, una casa del poble contra l’absurd d’aquest món» sentencien els membres del col·lectiu. Afirmen que el projecte de l’Obrera continuarà endavant independentment de si mantenen el control sobre l’espai actual o no. Finalment, convoquen una manifestació el dia del desallotjament a les 19hdavant del centre social.


Contingut relacionat