Skip to main content
Un mitjà per la lluita de classes

Els desnonaments continuen malgrat la moratòria



15 de gener de 2024

El passat 27 de desembre del 2023 el Consell de Ministres va aprovar un Reial Decret-Llei que incloïa la prolongació de la moratòria dels desnonaments de persones vulnerables fins al 31 de desembre del 2024, amb opció de pròrroga fins al 31 de gener del 2025. Amb això es perllonga en el temps les mesures incloses pel Reia Decret-Llei 11/2020, del 31 de març, per a fer front a la crisi de la Covid-19, sense alterar els criteris i condicionants d’aquest. Així doncs, com molts sindicats d’habitatge han denunciat, la moratòria en lloc d’aturar els desnonaments reforça l’aparell burocràtic al qual es veu abocat el proletariat en situació de vulnerabilitat habitacional i accentua les divisions dins d’aquest.

Pocs dies després d’aquest anunci el Sindicat d’Habitatge de Granollers va fer una crida pública a la resistència davant els cinc desnonaments als quals s’enfrontarà el col·lectiu durant aquest mes de gener. El sindicat va acompanyar la convocatòria amb una forta crítica a la nova Ley de Vivienda i les «falses moratòries» del Govern Espanyol, així com a la inoperància dels ajuntaments del PSC implicats als casos. La denúncia d’aquests desnonaments per part del Sindicat d’Habitatge de Granollers posa sobre la taula la incapacitat de l’Estat per a aturar l’actual crisi estructural del capitalisme, de la qual forma part.

Avui a les 09:30h del matí anava a tenir lloc el primer dels llançaments quan un nombrós grup de militants i veïns de Corró d’Avall s’han concentrat davant la porta amb una pancarta que duia el missatge “Expropiem els habitatges en mans dels capitalistes i posem-los sota control obrer”. Davant la resistència mostrada per l’organització sindical la comitiva judicial ha decidit posposar el llançament, amb la qual cosa la família que hi resideix podrà gaudir més dies de la casa. El sindicat adverteix a les seves xarxes socials, però, que “la barbàrie continua i es tracta només d’una solució temporal amb la que no ens conformem”.


Contingut relacionat