Skip to main content
Un mitjà per la lluita de classes

30 militants detinguts i acusació d’organització criminal a l’entitat ecologista Futuro Vegetal



23 de desembre de 2023

Des de principis de desembre les detencions de militants de Futuro Vegetal sota l’acusació d’organització criminal s’han anat succeint. Dia 21 a la matinada quinze persones van ser detingudes arreu de l’estat per una acció que va tenir lloc a Madrid. A més dels delictes propis de l’acció, els detinguts pateixen la imputació d’organització criminal.

Des del dia 1 de desembre ja són quasi una trentena de detencions que ha hagut d’enfrontar aquesta entitat, que denuncia “la criminalització de la protesta que està realitzant la policia nacional” amb connivència amb el poder judicial.
A la Memòria 2022 que du a terme la Fiscalia General de l’Estat, ja s’assenyalava aquest col·lectiu juntament amb Extinction Rebellion com a susceptibles d’esdevenir o desenvolupar vincles amb el terrorisme. Una acusació de la qual la mateixa Fiscalia va haver de retractar-se al cap de les setmanes, cosa que no ha impedit el degoteig de detencions.

Aquest atac als drets polítics se suma a un context general d’enduriment i intensificació del control social i la repressió política arreu dels estats del centre imperialista; una tendència de la qual les detencions de militància de Futuro Vegetal en són una expressió descarnada, però que es mostra cada vegada amb més claredat en tots els àmbits amb detencions arbitràries, multes que pretenen ofegar econòmicament a col·lectius i judicis que s’allarguen anys.


Contingut relacionat