Skip to main content
Un mitjà per la lluita de classes

Es presenta el Consell Socialista d’Euskal Herria



18 de desembre de 2023

Dissabte passat, 16 de desembre, es va presentar el Consell Socialista d’Euskal Herria, l’organització que serà el referent polític i organitzatiu del Moviment Socialista basc. Més de 1500 persones es van reunir al frontón Astelena d’Eibar i en les properes setmanes es presentaran a diferents pobles.  

Amb l’objectiu estratègic de generar les condicions per a la construcció de l’Estat Socialista, el Consell Socialista d’Euskal Herria neix amb la voluntat d’hegemonitzar el comunisme, projecte històric que planteja una societat lliure de tota opressió, i de colpejar de forma unificada el poder de la burgesia en tots els fronts de la vida. 

Defensen que el capitalisme com a sistema de producció ha tocat sostre i que la consigna del socialisme és més actual que mai, i afegeixen que la conjuntura obre la possibilitat d’una alternativa que trenqui amb l’interclassisme i el reformisme: l’alternativa socialista. Fan una crida a organitzar-se al marge dels partits polítics professionals i de les oligarquies, i al compromís militant de donar el millor de cadascú per a la construcció d’una societat lliure. 

A l’acte polític s’ha exposat una lectura del moment actual, els principals reptes immediats i un full de ruta que han detallat en 7 punts: l’encariment de la vida i la misèria de la classe treballadora, l’augment de les guerres imperialistes i l’auge de la OTAN, l’autoritarisme estatal i el feixisme, la destrucció d’ecosistemes, l’opressió de les dones treballadores, el dret a l’autodeterminació de la classe obrera d’Euskal Herria i la amnistia dels militants revolucionaris. 

En el parlament final el portaveu ha deixat clara la voluntat d’organitzar un partit comunista de masses unificat a nivell internacional, ja que el proletariat només podrà aconseguir els seus objectius actuant com a classe política internacional, i ha saludat a la resta de territoris que lluiten per estendre el Moviment Socialista. 

Paral·lelament a la presentació, la nova organització ha fet públic un document que recull la seva direcció estratègica: “Nova Estratègia Socialista”.


Contingut relacionat