Skip to main content
Un mitjà per la lluita de classes

Més de 250 persones celebren el naixement del Sindicat d’Habitatge de València



12 de febrer de 2023

Ahir, a l’Alqueria Popular de Malilla, es va celebrar la presentació pública de la nova organització, on es van realitzar ponències tant del propi sindicat com d’altres organitzacions convidades, com el Sindicat d’Habitatge del Raval i el Sindicato de Vivienda de Carabanchel.
El passat 28 de gener es van fer públiques les xarxes socials del nou Sindicat d’Habitatge de València (SHV). Tal i com expliquen en el seu comunicat, els sindicats de barri de Cabanyal, Malilla, Montolivet, Orriols i Burjassot formen la nova estructura per a unir-se “sota un programa i uns objectius estratègics comuns”.
En el mateix comunicat, es reflexiona sobre la necessitat de superar les limitacions que s’han trobat en la seua pràctica al voltant de la problemàtica de l’habitatge, que de forma aïllada els impossibilitava respondre al context “marcat per la derrota de tot projecte d’emancipació social i a la progressiva desaparició de les garanties que oferia l’Estat de Benestar, hui en decadència”.
“Amb el SHV, pretenem fer una aportació a la construcció del moviment revolucionari de la ciutat de València, sent conscients que hem de confluir amb tots els fronts de lluita amb potencial transformador per a tindre un poder propi com a classe”, es pot llegir al comunicat.
Finalment, es fa una crida a la participació política de qui vulga “contribuir sincerament a la lluita per la transformació social”.
En aquesta conjuntura, és més important que mai aprofundir en els mitjans polítics i organitzatius per assegurar l’autodefensa del proletariat en cada aspecte de la vida quotidiana. És en eixe moment quan pren rellevància l’aparició del SHV, un instrument que, des de l’habitatge, opta per la construcció d’eines que permeten desenvolupar les capacitats polítiques a partir de l’habitatge, lluitar per les condicions de vida i aprofundir en l’organització independent.
La militància, conjuntament amb la resta d’integrants dels sindicats de barri, ha participat en els debats i s’ha esforçat al màxim perquè l’estructura siga el que pretén ser: una eina de lluita perquè el proletariat opose la seua autodefensa organitzada a la barbàrie capitalista. Per eixe motiu, l’avanç de la lluita per l’habitatge està indissolublement lligat al Procés Socialista, en tant que front integrat en una estratègia de presa del poder i de transformació revolucionària de la societat. Estem segures que el recent SHV servirà d’exemple innovador a la resta de lluites arreu de l’Estat espanyol, exemple de compromís, dedicació i construcció d’institucions independents.
D’aquesta manera, el Moviment per l’Habitatge de València es dota de les estructures necessàries per avançar en la lluita contra la burgesia, enforteix les seues fórmules organitzatives amb l’objectiu de construir un poder propi amb capacitat per combatre de tu a tu el poder del capital.


Contingut relacionat