Skip to main content
Un mitjà per la lluita de classes

La Gaietana, en perill de desallotjament, fa una crida a la seva defensa



8 de febrer de 2023

La masia catalogada com a patrimoni històric a Alella, fa una convocatòria per aturar el desallotjament del proper dijous 9 de febrer per tal de defensar el control de la classe treballadora del Maresme sobre aquest espai.
La Gaietana és una masia del s.XIV al municipi maresmenc d’Alella que porta des del 2019 sota el control de la classe treballadora organitzada. Aquesta finca catalogada com a patrimoni històric acull un projecte d’habitatge, múltiples activitats comunitàries i serveix com a infraestructura al moviment popular del Maresme i d’arreu.

La data de desallotjament planificada per al proper dijous 9 arriba després de múltiples intents per part del fons d’inversió propietari per doblegar al projecte. A partir de l’ocupació la propietat (Creperia S.A) va interposar una demanda penal que va ser arxivada després del judici. A la pròpia sentència, el Jutjat de Mataró encarregat dictaminava que quedava provat ‘l’objectiu de desenvolupar un projecte comunitari, popular i de recuperació del patrimoni històric, degradat per dècades d’abandonament de la propietat’. La mateixa setmana on es publicava aquesta sentència, Endesa instigada per la propietat va enretirar la instal·lació que feia arribar el subministrament elèctric a la finca, un atac al qual el projecte va respondre llançant una campanya de micromercenatge i instal·lant, gràcies a les aportacions de múltiples col·lectius, un sistema de plaques solars.

Paral·lelament a la demanda civil que ha provocat la planificació de la pròxima data de desallotjament, la propietat també va intentar recuperar la possessió amb matons instal·lant un control d’accés, un cop frustrat gràcies a la força de la classe treballadora organitzada del Baix Maresme que els va expulsar.
Crida a la defensa

Davant d’aquesta imminent amenaça, el projecte ha fet una crida a la seva defensa apel·lant a les ‘aliances’ que s’han establert durant aquests més de tres anys de projecte on ha servit d’infraestructura i ha acollit múltiples espais polítics i socials, caus, esplais i especialment col·lectius del Moviment per l’habitatge.

En un dels vídeos publicat a les seves xarxes social expressen que ‘necessitem a tothom el dia 9 per defensar La Gaietana, per defensar el control de la nostra classe sobre aquest espai, per defensar aquest món que ja fem néixer amb l’organització independent de la classe treballadora de les entranyes del seu món decadent i en crisi.’


Contingut relacionat